Wczytuję dane...
Autor: Paule Neyrat, Christophe Saintagne, Alain Ducasse
Wydawnictwo: Dwie Siostry

Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki.

Przepisy najwybitniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce. Kuchnia sezonowa dla każdego w najlepszym wydaniu.

Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden.
Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo, gdy króluje hodowla przemysłowa, gdy rolnictwo i rybołówstwo są tak intensywne, jako rzecz najoczywistsza narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”
Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych i zdrowych przepisów, które zostały uzupełnione o praktyczne porady.
Autor: Paule Neyrat, Christophe Saintagne, Alain Ducasse
Data premiery: 2017-03-17
Strony: 380
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 250x195x39
Polecamy